Skip to main content

Op vrijdag, 1 september, trapte Magna Musica het concertseizoen af met een intiem concert in de tuin van B&B ‘De Grote Belt’ in Oene. De uitvoerenden werden gastvrij ontvangen door Iddo en Tamara Ester, eigenaren van de B&B. Tijdens het concert begon het langzaam donker te worden, waardoor de poëzie nog dichterbij kwam.

Patrick Broekema speelde o.a. stukken van Dowland en Huygens. Joalien zong liefdesliederen van John Dowland. Deze muziek werd afgewisseld met voordrachten door Kees Smits. Hij droeg gedichten voor van eigen hand en van Herman de Coninck.

Hoewel meerdere weer-apps lieten zien dat het zou gaan regenen tijdens het concert, vielen de eerste druppels pas bij tijdens het slotstuk en laatste couplet van ‘Come again’.

De volgende twee Poëzieconcerten staan gepland op vrijdag, 13 oktober en zaterdag 11 november. Kijk voor meer informatie in de concertagenda.

Recensie

Heerlijke muziek en poëzie op een sfeervol ingerichte concertplek in een grote tuin in Oene. De intimiteit werd nog eens versterkt door een beperkt aantal bezoekers. Neemt niet weg dat het een prachtig ‘format’ was met een drietal vakmensen ieder op haar/zijn gebied.

Woord van een bezoeker:

Wat een prachtig veelzijdig intiem avondconcert hebben jullie neergezet afgelopen vrijdag. Het concept, het programma, de omgeving, de voordracht en uitvoering en een uitstekend gastheer (De Grote Belt). Zeer inspirerend!

Wat is jullie interactie fijn. Er is ruimte voor iedereen om zich op zijn/haar manier te profileren. Patrick met prachtig luitspel en leuke contexten bij de stukken. Kees met zijn voordracht en meenemen in zijn verhalen. Joalien met haar warme stem; een prachtig geheel.