Skip to main content

Op 25 juni zong het ensemble van Magna Musica in de prachtige Bergkerk van Deventer. Het thema van het concert was ‘Pacem’. Diddy van der Stouwe begeleidde het ensemble op het Holtgräve-orgel. Tamara Ester zong twee solostukken, waarvan één duet met Joalien van den Houten.

Recensie

We hebben genoten van het concert; prachtige, ingetogen en toegankelijke muziek. Ensemblezang met een homogene klank. Solozang van mooie stemmen. Deskundige en uitgebalanceerde begeleiding van het orgel, waar deze benodigd was. De changementen, ook van het publiek, was een vondst. Dit kwam de akoestiek van de Bergkerk ten goede. Ook hulde aan de veelzijdige dirigent. Ze straalt een muzikale energie uit, waardoor de zangers zichtbaar worden geïnspireerd.

Woord van de dirigent

Als dirigent ben ik ontzettend trots op de negen zangers die dit concert hebben uitgevoerd. Ze hebben in korte tijd een behoorlijk programma ingestudeerd, met veel a capella stukken. De positieve reacties van het publiek zorgen na afloop van het concert weer voor een enorme boost om door te werken aan een volgende productie. Dank aan de zangers, dank aan Diddy, dank aan de Bergkerk, dank aan het publiek!

Graag ontmoet ik u en jou tijdens een volgend concert.

Hartelijke groet,
Joalien

Concertprogramma

Rutter – Ukrainian Prayer
Wesley – Thou wilt keep him
Rutter – a Gealic Blessing
Mendelssohn – Verleih uns Frieden
Rizza – Prayer for peace
Stopford – Do not be afraid
Wesley – Blessed be the God and Father
Pärt – Da Pacem Domine
Goss – Pray for the peace of Jerusalem
Jenkins – God shall whipe away all tears

Toegift:
Saint-Saëns – Calme des nuits

Zangers

sopranen
Tamara Ester (solist)
Carina Simons

alten
Judith van Emous
Evelien van der Geest

tenoren
Koos Tamminga
Coos Visser
Jacob Kroezen

bassen
Paul Beunders
Bert Korvemaker