Skip to main content

Few! Dát was mooi

Op zaterdag 2 en 9 september werd Landgoed Cannenburch overgoten met prachtige muziek om bij weg te dromen in de nazomerserie; Landgoedconcerten. Muziek van blokfluitensemble FEW en het Kobari Trio klonk op en om de roeivijver van het kasteel.

FEW speelde de sterren van de hemel op zaterdag 2 september. Het blokfluitensemble onder leiding van aanvoerder, Annelies Schraa speelde op deze nazomerse warme dag een afwisselend programma. Er werd gespeeld op allerlei soorten en maten blokfluit; van de sopranino tot grootbas. De zwaan van Camille Saint-Saëns zwom voorbij en er klonk een spetterend arrangement van ‘When shall the Sun Shine?’ (Stevie Wonder) van Paul Leenhouts.

Het ensemble bestaat uit: Niels Schipper, Lizet Penson, Elsbeth Biersteker-Dokter, Jeriël Biersteker, Ellemijn Bouma. Kijk voor meer informatie op de website van FEW.

Kobari Trio

Wát en heerlijke dag was het zaterdag 9 september! Het begon erg mysterieus tijdens het opbouwen rondom de vlonder, dit leverde prachtige plaatjes op. De harpklanken hoorde je uitnodigend tot bij de ingang van het kasteel en op het terras van ‘Bij Maarten in ’t Koetshuis’. Toen de mist was opgetrokken, kon ook het eerste concert beginnen. Het Kobari Trio bestaande uit: Sarah (zang), Sanne (harp) en Wisse (cello) had een prachtig programma voor het publiek in petto met als hoofdrollen: De dienstmeid, de Krekel, de Zwaan en de Gravin. Henk Stoeten schreef speciaal voor dit concert een arrangement dat helemaal aansloot op kasteel Cannenburch met als hoofdrolspeler: De Krekel. Tussen de muziekstukken door werd er verteld over het kasteel met haar vroegere bewoners. Bij het tweede concert werden de klapstoeltjes even een beetje verschoven, zodat het publiek vanonder de schaduw van de bomen kon genieten van dit getalenteerde trio!