Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museumconcert ~ Sabina Duo

16 juni | 14:30 - 15:30

€15

Op zondagmiddag 16 juni bent u van harte welkom bij het Museumconcert in Stedelijk Museum Kampen.

Stichting Vrienden Stedelijk Museum Kampen en Vrienden van Ikonenmuseum Kampen organiseert i.s.m. Stichting Magna Musica op zondagmiddag 16 juni een bruisend concert in de Goudenzaal van het Stedelijk Museum. Aanvang: 14.30 uur. Inloop vanaf 14:00 uur met een kopje koffie of thee. Na afloop van het concert staat er nog een drankje voor u klaar.
Dit concertprogramma voor cello en piano wordt volledig gevormd door stukken die een rode draad hebben: het impressionisme, zijn oorsprong en invloed.Geïnspireerd door de “WATER” expositie in het Stedelijk Museum Kampen, wil Sabina Duo dit concept overbrengen door middel van muziek.
Het programma begint met een aantal stukken van Spaanse componisten, die niet helemaal voldoen aan de esthetische kenmerken van het Spaanse nationalisme omdat ze geïnspireerd waren door de Franse school van het impressionisme, waar water een grote rol speelde.
Hierna zal de muziek van de Franse componist Fauré de deur openen naar Saint-Saëns en zijn beroemde “Zwaan”. Van dezelfde componist zal het Sabina Duo de “Sonata no. 1 voor cello en piano”, die veel meer diepte en dramatiek heeft dan de aquatische en lichte zwaan.
Het programma zal eindigen met Debussy’s “Sonate voor cello”, de pure beschrijving van Impressionisme, waar de niet gedefinieerde lijnen van water en de waterdruppels kunnen worden gehoord door muzikale motieven.
Info op een rijtje
Entree Vrienden SMK, IKM en studenten: € 10,- p.p.
Entree reguliere bezoeker € 15,- p.p.
Tot 18 jaar gratis toegang.
Maximaal 60 plaatsen.
Reserveer via: secretaris@vriendenstedelijkmuseumkampen.nl
Betalen kan aan de kassa, contant of per pin.

Gegevens

Datum:
16 juni
Tijd:
14:30 - 15:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:

Locatie

Ikonenmuseum Kampen