Skip to main content
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kinder JP Zwolle ~ Concertkoor

29 maart | 10:30 - 14:00

€10

Om basisschoolleerlingen al vroeg te betrekken bij klassieke muziek, organiseren wij de Johannes Passion voor kinderen.

Op woensdag, 29 maart, zullen we met de groepen 5 en 6 van verschillende basisscholen uit de Aa-landen naar een Kinder Johannes Passion luisteren. Alle ouders/verzorgers van uit groepen die meewerken aan deze productie zijn van harte uitgenodigd om te komen luisteren. U hoeft zich hier niet voor aan te melden.

In de weken naar deze uitvoering toe komt Joalien van den Houten (zangeres en dirigent) lesgeven over dit klassieke muziekstuk in de klas. Zij leert de leerlingen een melodie aan die we met elkaar zullen zingen tijdens de uitvoering. Een aantal leerlingen ontvangt ook een Johannes to-do-book waar bijvoorbeeld een woordzoeker instaat of zoekopdrachten die betrekking hebben op deze uitvoering.

Het idee van deze productie kwam tot stand nadat de artistiek leider van stichting Magna Musica – Joalien van den Houten – en haar oud-klasgenoot en dirigent van deze productie – Mirjam van den Hoek – nadachten over de mogelijkheid om meer kinderen betrokken te laten zijn bij klassieke muziek.  Er kwamen veel stukken voorbij, maar uiteindelijk kwamen we bij de Johannes Passion van J.S. Bach. We willen dit verhaal uit de bijbel – geschreven door Johannes – en de klassieke muziek toegankelijker maken.

Er worden stukken solo gezongen – aria’s – en stukken met het Concertkoor van Magna Musica. We blijven qua uitvoering zo dicht mogelijk bij het origineel om de kinderen te laten horen hoe het stuk wordt uitgevoerd. Omdat de muziek in het Duits is geschreven, hebben we het verhaal in het Nederlands vertaald en dit zal worden verteld door oud-stadsdichter van Zwolle: Kees Smits.

Er is een klein professioneel orkest bij: het Margaretha Consort. Zij begeleiden de solisten, koorstukken en ook het stuk wat de kinderen mee zullen zingen. Ook de zangers zingen op professioneel niveau. We kunnen de musici financieren door een royale bijdrage van Fonds Cultuurparticipatie. Daar zijn we enorm blij mee, want zonder hun steun is deze productie ondenkbaar.

Dirigent: Mirjam van den Hoek
Orkest: Margaretha Consort o.l.v. Marit Broekroelofs
Organist: Niels de Klerk

Concertkoor:
Tamara Ester
Joalien van den Houten (solist)
Maria den Hertog (solist)
Henriëtte Tijssen
Caspar van der Burgh (Evangelist)
Koos Tamminga (solist)
Paul Beunders (Jezus)
Ben Brunt (Pilatus en basaria)

Gegevens

Datum:
29 maart
Tijd:
10:30 - 14:00
Kosten:
€10
Evenement Categorie:

Locatie

Sionskerk
Glanerbeek 10
Zwolle, Overijssel 8033 BA
+ Google Maps