Skip to main content

Op zondagmiddag 16 juni bent u van harte welkom bij het Museumconcert in Stedelijk Museum Kampen.

Tijdens de succesvolle ‘Goudenzaal concerten’ merken we als organisaties dat er vraag is naar intieme huiskamerconcerten op bijzondere locaties. Iets waar Magna Musica zich helemaal in thuis voelt. Ook de Vrienden van het Ikonenmuseum willen graag het Atrium beschikbaar stellen om kwalitatief goede en mooie muziek te laten horen. Daarnaast is het erg van belang dat er ruimte is voor ontmoeting. Voor en na het concert drinken we een kopje koffie of glaasje wijn en hebben we fijne gesprekken met elkaar; praten over elkaars wel en wee en wat we nu zo mooi vonden aan dit concert. Ieders mening telt, want ja, ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.

Dit concertprogramma voor cello en piano wordt volledig gevormd door stukken die een rode draad hebben: het impressionisme, zijn oorsprong en invloed.Geïnspireerd door de Water-expositie in Stedelijk Museum Kampen, wil Sabina Duo dit concept overbrengen door middel van muziek.

Het programma begint met een aantal stukken van Spaanse componisten, die niet helemaal voldoen aan de esthetische kenmerken van het Spaanse nationalisme omdat ze geïnspireerd waren door de Franse school van het impressionisme, waar water een grote rol speelde. Hierna zal de muziek van de Franse componist Fauré de deur openen naar Saint-Saëns en zijn beroemde “Zwaan”. Van dezelfde componist zal het Sabina Duo de “Sonata no. 1 voor cello en piano”, die veel meer diepte en dramatiek heeft dan de aquatische en lichte zwaan. Het programma zal eindigen met Debussy’s “Sonate voor cello”, de pure beschrijving van Impressionisme, waar de niet gedefinieerde lijnen van water en de waterdruppels kunnen worden gehoord door muzikale motieven.

Aanvang: 14.30 uur.
Inloop vanaf 14:00 uur met een kopje koffie of thee.
Na afloop van het concert staat er nog een drankje voor u klaar.
Entree Vrienden SMK, IKM en studenten: € 10,- p.p.
Reguliere bezoeker: € 15,- p.p.
Tot 18 jaar gratis.
Max. 60 plaatsen.
Reserveer via secretaris@vriendenstedelijkmuseumkampen.nl