Skip to main content

Op 23 november jl. bereikte ons het verdrietige bericht dat onze penningmeester Jan Noorlag plotseling was overleden aan de gevolgen van een ernstig hartinfarct.

Als bestuur hebben we zijn uitvaart in Zwolle bijgewoond, waarbij we onze steun hebben kunnen betuigen aan zijn vrouw Annemarie, kinderen en kleinkinderen, voor wie het plotselinge afscheid een enorme schok was. Er was o.a. een mooie bijdrage van het Open Kring koor, waar Jan als bas aan was verbonden.

Jan was jarenlang een geliefd koorzanger die bij diverse ensembles te vinden was. Vanaf het begin van Magna Musica, nog voordat we een stichting werden, zong Jan in het koor. Er zijn niet veel projecten geweest waar hij niet aanwezig was. Zowel repetities als concerten bezocht hij trouw; ook als hij niet meezong was hij aanwezig in het publiek om de andere zangers en de dirigent aan te moedigen. Niet zelden werd er dan een blik gewisseld vanuit het publiek of zag je zijn duim omhoog gaan.

Daarnaast was Jan sinds enige tijd de zorgvuldige penningmeester van Magna Musica. Het was een verademing voor de overige bestuursleden om iemand met zoveel kennis van zaken op deze post te hebben. Je kon altijd op Jan rekenen, hij was op tijd en precies met het aanleveren van gegevens en het betalen van facturen. Hij was trouw bij de bestuursvergaderingen aanwezig en was degene die voorstelde de vergaderfrequentie te verhogen, omdat er zoveel te doen was.

Als de bestuursvergadering bij Jan thuis was, kon je rekenen op een hartelijke ontvangst met gebak of een heerlijke uitgebreide lunch. Jan laat in meerdere opzichten een lege plek achter; we missen hem enorm.

Rust zacht, Jan.

“Ach Herr, lass dein lieb Engelein
Am letzten End die Seele mein
In Abrahams Schoß tragen,
Den Leib in sein’m Schlafkämmerlein
Gar sanft ohn einge Qual und Pein
Ruhn bis am jüngsten Tage!”

Namens het bestuur van Stichting Magna Musica,

Wendela Erbrink, voorzitter