Skip to main content

De Stichting Magna Musica is een jong orgaan dat nog volop moet uitgroeien.

We hebben veel ambities op het gebied van beoefening van de zangkunst, met geschoolde amateur- en soms (semi-) professionele zangers. Daarmee is een hoog niveau gewaarborgd, te meer omdat de artistieke leiding in handen is van een zeer bekwame dirigente, de sopraan Joalien van den Houten. Bovendien worden de drie ensembles desgewenst begeleid, door de vaste organist/pianist Diddy van der Stouwe. De drie aangesloten ensembles geven zo’n 15 tot 20 concerten per jaar. Per concert kunnen de zangers zich melden om mee te zingen. Dit houdt in dat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van projectzangers, van wie vaak een bijdrage per project wordt gevraagd. Daarmee zijn met name de inkomsten van de stichting onzeker, omdat er geen sprake is van een vaste contributie.

Omdat zowel de dirigent als de vaste begeleider beroepsmusici zijn, laat de exploitatierekening regelmatig tekorten zien.

De vraag is dus: hoe bereiken we dat we als stichting een zekere mate van vaste inkomsten genereren. Welnu, dat kan o.a. door het werven van een grote en vaste groep van “vrienden” die er samen voor zorgen dat het voortbestaan van de Stichting Magna Musica zeker is gesteld.

Daarom doen we een beroep op iedereen die deze nieuwsbrief leest, dus alle zangers die op de een of andere wijze zijn verbonden aan de stichting, hun familie en vrienden en allen die belangstelling hebben voor het reilen en zeilen van onze stichting, om vaste “vriend” te worden van de Stichting Magna Musica. Je kunt je aanmelden door op deze link te klikken.

Help je mee om de ambities van de Stichting Magna Musica te verwezenlijken?
Van harte uitgenodigd!!

De stichting heeft een culturele ANBI-status. Hierdoor heeft u als donateur een extra belastingvoordeel, omdat voor een extra giftenaftrek geldt.

Wil je ons steunen met een bedrijfslogo? Dat kan. Ga hiervoor naar de ‘Word Vriend-pagina’.

Wil je het koor, ensemble of concertkoor inhuren? Ook dat is mogelijk. Contact met ons opnemen kan via de ‘contact-pagina’

Nieuwe ideeën en plannen ontwikkelen zich al sinds de oprichting van deze stichting. Houd onze concertagenda in de gaten. Het koor zingt tijdens de koorvesper in Nieuw Sion en in december staat een sfeervol kerstconcert op het programma in de Sint Annakapel van Kampen. Het ensemble zingt een ingetogen programma op 19 november in De Burgwal van Kampen; een samenwerking met Stichting Monuta Endedijk. Het thema van dit concert is: In Memoriam. Het concertkoor zingt het slotconcert van het Klapstoelconcert in Hanzestad Kampen en heeft voor volgend jaar ook grootse plannen.

Wil je meehelpen onze plannen te realiseren? Neem contact op via het contactformulier.