Skip to main content

Voor het tweede jaar op rij worden de groepen 5 en 6 van basisscholen warmgedraaid voor de Johannes Passion. Dit jaar niet alleen in de Sionskerk van Zwolle, maar ook in de Kruiskerk van Meppel!

Mirjam van den Hoek en Joalien van den Houten hebben een lesmethode ontworpen waarbij de muziek, zangrollen, orkest en dirigent in een drietal lessen worden belicht en uitgelegd. De stukken die niet gezongen worden, worden uitgebeeld of verteld met als kers op de taart: de kinderen zingen mee!

Dit jaar is het Margaretha Consort ook weer van de partij met Marit Broekroelofs als aanvoerder en Niels de Klerk achter de toetsen. Het Concertkoor bestaat uit Dorien Deodatus, Esther de Haan, Eline van der Bijl, Caspar van den Burgh, Koos Tamminga, Harmen Severiens en Paul Beunders.
Omdat de kerk gevuld is met kinderen, kunnen er geen toehoorders bij. Maar neem maar van mij aan dat het fantastisch klinkt!

Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door: Het Cultuurfonds, Zabawas en Stadkamer Zwolle voor het mogelijk maken van dit initiatief!

Wil jij ook je financiƫle steentje bijdragen? Mail onze voorzitter.